2010. május 9., vasárnap

Urbitális - Avagy mitől élhető Budapest?Kevesebb kutyaszar? Több zöld? Kevesebb autó? Nyugodtabb emberek?

Attól lesz vajon élhető a tér, hogy egy fél órát parádézunk benne?

Csináljunk a semmiből, a saját eszközeinkkel valami nagyon jót. Csináljunk az üres, fáradt tekintetekből boldog arcokat.

Mi is kell ehhez?

Szerény tapasztalatunk a városról az, hogy ha mosolygunk, visszamosolyognak az emberek – többnyire -, és ettől máris jóleső melegség fog el.Biztos figyelted már, ha egy mosolygós kisgyerekkel felszáll valaki a villamosra, a zord felnőtt-arcok megenyhülnek, keresik a gyerek mosolyát, visszamosolyognak, és valahogy könnyedebbé válik a hangulat.Aztán az anyuka leszáll gyermekével, és többnyire visszaburkolózunk önmagunkba, jól elrejtjük kedvesebb arcunkat, és gondolatban sietünk tovább.Vagyis akkor csak elkezdeni kell, az első mosoly talán elindít egy folyamatot, ami végigterjed a városban. Csak a hozzáállásunkat kell megváltoztatni. Akár mi is lehetünk az, az első, aki mosolyog.

Mosoly MLM.

Mosoly kör-email.

Mosoly album, interneten.

Önszerveződő mosoly-akció.


Program:

Egy hónapi mosoly-akció, május végén pedig egy közös mosoly parádé, ahol a hónap tapasztalataiból, a honlapon összegyűlt bejegyzések által inspirálva csinálunk egy performanszt is.

Megvalósítás:

- íme a blog, ahova a TŐLETEK és tőlünk érkező "MOSOLY a városban" témájú képeket, sztorikat, fotókat, videókat pakoljuk fel (az anyagokat a vanmosoly2010@gmail.com címre várjuk)
- kell (többcsatornás) mód, hogy terjesszük az akciót - iwiw, facebook, szórólap, utcai mosolygások, idegeneket megkérni, hogy álljanak a kameránk elé, mosolyogva persze a város több pontján, és akkor adunk nekik honlapcímet (ahol megadhatják, ha akarják az elérhetőségüket is, hogy értesítsük a záró mosoly-buliról őket).
- és kellünk mi, akik többször, több helyszínen járunk, mosolygunk, fotózunk, videózunk, vágunk, szelektálunk, és töltjük a weboldalt... És persze mindenki becs szó, egész májusban mosolyogva jár akkor is, ha nem kamerázzuk... és átadja a helyét a buszon, és segít az öreg néninek, a kismamáknak, megpróbál kedves lenni reggeltől- estig, sőt még álmában is mosolyog egy kicsit :)
Szerintünk akkor tud működni, ha magunkkal tudunk rántani minél több embert.

A blogra várunk:

- mosolygós fotókat,(magadról, barátaidról, családodról) Budapest közterein, BKV-n, otthon, buliban, vagyis bárhol.

- mosolyra fakasztó rajzokat, karikatúrákat; festmények, szobrok fotóit.

- olyan történeteket, amikor egy mosoly oldott meg szituációt, vagy csak kedves élmény maradt.

- ötleteket, hogyan lehetne mosolygósabb város Budapest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése